Nieuws


 

100 organisaties slaan handen in elkaar
om 156.000 Vlamingen aan een job te helpen

RUIM HONDERD NON-PROFITORGANISATIES, DIE AL MEER DAN 25 JAAR MENSEN BEGELEIDEN MET EEN AFSTAND TOT DE ARBEIDSMARKT, BUNDELEN HUN KRACHTEN ALS ‘DE WERKPLEKARCHITECTEN’. ZE SPELEN DAARMEE IN OP DE AMBITIE VAN DE VLAAMSE REGERING OM 156.000 WERKZOEKENDEN TEGEN 2020 TERUG AAN DE SLAG KRIJGEN.

De Werkplekarchitecten zijn meer dan honderd organisaties actief op 230 plekken in Vlaanderen en Brussel, ondersteunen ondernemers die werkzoekenden kansen bieden via stages, opleiding op de werkplek en job- en taalcoaching. Ze coachen werkzoekenden en werkenden om een job te vinden en te houden.

Momenteel werkt D&D Isoltechnics met vijfendertig personeelsleden, van wie 30 arbeiders. De meesten zijn van allochtone afkomst; er werken vijftien verschillende nationaliteiten. Dat is geen bewuste keuze geweest, vertelt zaakvoerder Yves Desmet. "Het is gewoon heel moeilijk om arbeiders te vinden die isolatie willen leggen. Het is vuil werk en isolatiemateriaal jeukt." Op zijn personeelsadvertenties bij de VDAB kwam nauwelijks respons. "Via via heb ik dan een arbeider van Marokkaanse afkomst aangeworven. Dat is heel goed meegevallen – acht jaar later werkt hij nog steeds voor ons." Desmet kwam ook in contact met Don Bosco in Woluwe, waar twee minderjarige asielzoekers les volgden. Ook zij konden bij D&D Isoltechnics aan de slag. Sindsdien komen de meeste nieuwe personeelsleden uit interne aanbevelingen. Daardoor is er veel sociale controle, zegt Yves Desmet. "Het zijn allemaal familieleden, buren of kennissen. Ze kennen elkaar en iedereen zet hier elke dag zijn beste beentje voor."

De non-profitorganisaties bundelden hun krachten nu de Vlaamse regering een werkzaamheidsgraad van 76 procent ambieert tegen 2020. ‘156.000 Vlamingen, of 63 procent van alle werkzoekenden, zullen de stap van werkloosheid of inactiviteit naar werk moeten (kunnen) zetten’, schetst Bert Boone, waarnemend dagelijks bestuurder van het Steunpunt Inclusief Ondernemen.

Drie ondernemingen ondertekenden tijdens een startevenement in de Brusselse KVS als eersten het lidmaatschapscharter. Het gaat om de bedrijven Damhert, Dienstenthuis en Isoltechnics. ‘Ikzelf vind “inclusief ondernemen” een positieve benadering van het “probleem” diversiteit op de werkvloer’, zegt Yves Desmet, bestuurder van Isoltechnics uit Ruisbroek. ‘Dat is iets wat in Vlaams-Brabant meer en meer aan de orde is, maar te stiefmoederlijk behandeld wordt door de werkgevers.’

‘Iedereen, jong of oud, dik of dun, diploma of niet, veel ervaring of weinig, Belg of niet... krijgt bij ons evenveel kansen’, getuigt Tim Klaassen, gedelegeerd bestuurder van Dienstenthuis uit Turnhout.

cjg Bron: BELGA